WORLD CLUB WINNER + WORLD DOG SHOW SALZBURG 2012

20.05.2012 23:46

World Club Winner 2012 Anif / Salzburg

Na obě výstavy, jak světovku tak i na klubovku, jsme se hodně těšili. Vždyť to není tak dlouho co Bigouš s Hetty a další, uspěli na Wafdalu právě v Salzburgu. Jenže tentokrát to bylo jiné kafe. Očekávali jsme ještě větší konkurenci. Nemýlili jsme se, na obou výstavách byli vystavováni nádherní dalmatinové. Také nás překvapila kvalita vystavování o proti běžným výstavám. Mě konkrétně připadalo, že si zde dali dostaveníčko téměř jen profesionální handleři. Ale začněme po pořádku.

 

 

 

 

 

V sobotu 19.5.2012 pořádal Rakouský dalmatin klub výstavu World club winner 2012 v parku obce Anif, na jihu Salzburgu. Pod velkými stany pořadatelé umístili prostorné kruhy. Takže psi byli chránění před pražícím sluncem. Posuzování se ujaly paní Siret Lepasaar (Estonsko) - psi a paní Nina Byles (Velká Británie) - feny. Posuzování bylo velmi důkladné a precizní. Prohlídka psa začala u zubů a končila délkou ocasu, včetně prohmatání celého těla. Ne všichni psi jsou na to zvyklí. Obě rozhodčí rozhodně nešetřili známkou velmi dobrá. Jen pro zajímavost, u psů ve třídě šampionů z deseti jedinců byla zadána známka pětkrát výborná a pětkrát velmi dobrá! Bigouš měl skvělý den, krásně se předvedl v postoji i v pohybu. Proto mohl vystoupit na pomyslnou bednu a obsadil ve své třídě nádherné třetí místo. Sestřička Hetty si bohužel vybrala svůj díl smůly a pro běžný nedostatek obdržela svoji první velmi dobrou. Nedá se nic dělat , rozhodčí má na to svůj názor, který je rozhodující. Baron naprosto s přehledem vyhrál svoji třídu šampionů. Byl to krásný den plný slunce a horka pod zasněženými vrcholky Alp.

 

 

 

 

Rekapitulace našich výsledků:

World Club Winner 2012

Big Boy (Dream Believer Sunset Dalmatian): třída otevřená V3

Baron: třída šampionů V1, CACA

Hetty (Dignity of Hettynky Sunset Dalmatian): třída otevřená VD

 

Fotogalerie: World Club Winner 2012

World dog show 2012 Salzburg

V neděli 20.5.2012 se konala námi dlouho očekávaná výstava World dog show 2012. Každý z nás měl nějaký ten sen. Původně jsme měli v plánu výbornou, ale co kdyby. Tentokrát, po sobotní zkušenosti s kolonami do Anifu, jsme si řádně přivstali. Žádné fronty, prostě vše klapalo. Hala byla krásně upravená, kruhy velké a prostorné. Teď už jen očekávání budoucího. To jsme ještě nevěděli co všechno přijde.

Náš tým se rozrostl o Evu Liškovou a její dva odchovance Floriana a Fata Morganu. Na neděli dorazili také pan Kahuda s paní Šípkovou a  Jerry. Již při prvním letmém pohledu do katalogu na naše číslo nám spadla čelist. Bigouš měl 18 242. Celkem bylo přihlášeno 18 607 psů všech ras. Konkurence byla ještě větší než na klubovce, sešla se zde absolutní smetánka chovatelů z celé Evropy. Posuzování se ujaly rozhodčí paní Jarmer Sigrid (Rakousko) - psi a paní Simcic Jelka (Slovinsko) - feny. Tentokráte bylo vše poměrně rychlé, žádné vypisování posudků. Nejdříve překvapil Florian, když vyhrál mezitřídu. Big Boy obhájil ve třídě otevřené výborný 3. Baron tentokrát zůstal ve třídě šampionů u výborné bez pořadí. Fata Morgana obdržela v mezitřídě výbornou 3. No a naše milá Hettynka získala ve velké konkurenci (19/17) třídy otevřené, výbornou bez pořadí. Také Jerry získal ocenění výborný. Byla to velmi krásná výstava a 116 dalmatinů ze všech koutů Evropy. Srdce každého dalmatinkáře jen plesalo. Jenže nakonec došlo i na slzičky štěstí. Protože Florian vyhrál nejen mezitřídu, ale zvítězil i rozběh o CACIB, a tím získal titul SVĚTOVÉHO VÍTĚZE. Velké gratulace Evě Liškové, chovatelce a majitelce v jedné osobě, a taky handlerce Evě Dragović za perfektní předvedení.

 

Rekapitulace našich výsledků:

World Dog Show 2012

Florian od Bílé laně: mezitřída V1, CACA, CACIB, SVĚTOVÝ VÍTĚZ !!!

Big Boy (Dream Believer Sunset Dalmatian): třída otevřená V3

Baron: třída šampionů V

Hetty (Dignity of Hettynky Sunset Dalmatian): třída otevřená V

Fata Morgana od Bílé laně: mezitřída V3

 

 

Kompletní výsledky dalmatinů zde.

Fotogalerie:World dog show Salzburg 2012