MVP CACIB Salzburg + WAFDAL

22.05.2011 21:12

Píše se 20. květen 2011 a my vyrážíme na dvoudenní výstavu do Rakouska. Po předešlých méně úspěšných výstavách jsme byli v očekávání. Vše se podřizovalo především WAFDALU v neděli, na který jsme se připravovali delší dobu. Výsledek předčil naše očekávání, ale po pořádku. Cesta do penzionu proběhla v pohodě, jen příjezd byl pozdější. Velký dík patří Saše Kemenyové. Zajistila pro nás opozdilce klíče, takže bohužel, jsme jí tím pádem museli v noci vzbudit.

V sobotu 21. května se konala mezinárodní výstava. Cesta na výstaviště a ke kruhu probíhala podle plánu, nebo spíše "téměř" podle plánu. Psi posuzovala norská rozhodčí paní Aase Jakobsen a feny ruská rozhodčí paní Irina Petrakova, obě též chovatelky dalmatinů. Posuzování bylo přísné, podrobné a především odborné. Prostor kruhu byl skvělý, dá se říci dostihová dráha. Měli by se poučit pořadatelé z Budějovic. A to nemluvě o závěrečném pohoštění po skončení posuzování se šampaňským a obloženými mísami pro všechny vystavovatele dalmatinů. Panovala zde velmi přátelská atmosféra, která, jakoby se z našich výstav kamsi vytrácela.

Výběr výsledků našich dalmatinů od nejmladších:

Fata Morgana od Bílé Laně - třída dorostu VN

Figaro od Bílé laně - třída dorostu VN

Hetty (Dignity of Hettynky Sunset Dalmatian) - třída mladých V1, Jugendbester Salzburg 2011, BOB Junior, BIG Junior 2

Big Boy (Dream Believer Sunset Dalmatian ) - třída mladých V1, Jugendbester Salzburg 2011

Spokáč (Closest Fantasy Sunset Dalmatian) - třída otevřená V2, CACA Res.

Baron - třída vítězů V1, CACA, CACIB Res.

Ori (Knock on Heaven Door Raul) třída vítězů V

Roxana (Cassiopea the Best Raul) - třída vítězů V2, CACA Res.

 


Více fotografií ze soboty >> 

Kompletní výsledky ze soboty zde >>

 

 

 

 

V neděli 22. května proběhla jubilejní výstava k 40. výročí založení rakouského Dalmatin klubu (ÖDaC) a k 10. výročí vzniku Světové asociace pro dalmatiny (WAFDAL). Tentokrát byl náš příjezd již profesionální, zkušenosti z předešlého dne pomohly. Na WAFDAL jsme šli s tím, že jsme si svůj díl štěstí vybrali už v sobotu. Rozhodčí si prohodily posuzování, takže paní Irina Petrakova měla psy a paní Aase Jakobsen feny. Konkurence oproti sobotě vzrostla asi o dvacet jedinců. Přiznám se, že jsem nevěřil v náš úspěch. Ale skutečnost naplno nastartovala euforii. Eva dokázala postupně z Bigouše, Barona a Spokáče dostat to nejlepší, co po sobotě ještě zbylo a skvěle uspět na takové prestižní výstavě jako WAFDAL, která se koná pouze jednou za dva roky. Potvrdila, že patří právem mezi extra třídu handlerů. Klobouk dolů. Skvěle předváděly také Yvetka a Eva L., no prostě nemělo to chybu. Opět po posuzování následovalo pohoštění a  předávání cen z rukou předsedy WAFDALu.

S velkou radostí se dělíme o výsledky našich dalmatinů:

Fata Morgana od Bílé Laně - třída dorostu VN1

Florian od Bílé laně - třída dorostu VN3

Hetty (Dignity of Hettynky Sunset Dalmatian) - třída mladých V1, WAFDAL Junior Winner 2011 + Club Junior Winner 2011 , BOB Junior

Big Boy (Dream Believer Sunset Dalmatian ) - třída mladých V1, WAFDAL Junior Winner 2011 + Club Junior Winner 2011 

Spokáč (Closest Fantasy Sunset Dalmatian) - třída otevřená V3

Baron - třída vítězů V1, CACA

Jerry (Kilimanjaro's Snow Raul) - třída vítězů V

Ori (Knock on Heaven Door Raul) - třída čestná V1, CACA, CLUBSIEGER Res.

Roxana (Cassiopea the Best Raul) - třída čestná V2, CACA Res.

 

Více fotografií z neděle >> 

Kompletní výsledky z neděle zde >>

 

 

 

 

S odstupem několika dní nám teprve teď dochází, co tahle skvělá česká parta dokázala. Je krásný pocit být u toho a ještě navíc při zahraniční premiéře. Chtěli bychom moc poděkovat Yvetě Holatové, Evě Liškové, Saše Kemenyové a především pak Evě Dragovič. Doufáme, že tahle akce nebyla poslední (již nyní se nám rodí v hlavách další). Ale ještě nekončíme, tento víkend byl pro "Sunsety" velmi úspěšný, neboť v neděli nám přišla super SMS od Laďky. Bráška Don získal na MVP Litoměřice ve třídě mladých CAJC.

Don (Double Reason Sunset Dalmatian) - třída mladých V1, CAJC

Byl to víkend snů. Štípali jsme se, jestli se nám to nezdá. I na slzičky z radosti došlo. Je to skutečnost. Všichni odvedlli skvělou práci.