CACIB München 2012. **Nové: video z výstavy**

04.03.2012 09:05

Mezinárodní výstavu v Mnichově jsme považovali za prestižní ze dvou důvodů. Za prvé, že byla pořádána pod hlavičkou Německého dalmatin klubu. A za druhé, že posuzoval rozhodčí pan Markus Ameis. Věděli jsme, samozřejmě dopředu, že Big bude mít ve své třídě jen dva konkurenty. Hetty dokonce sedm přihlášených, což na jiných zahraničních výstavách bývá celkový počet jedinců plemene. 

Naše první dojmy z mohutné stavby mnichovského stadionu a haly byly skvělé. Ve své době musela být úchvatná. Horší už to bylo uvnitř. Malý výstavní kruh, pro honiče těžko vyhovující. Povrch dlažební kostky a poklopy. Nějak na nás dolehlo zklamání. Ale nedá se nic dělat, jdeme dál.

Pan rozhodčí nezklamal, jeho precizní a důkladné posuzování, nám vyrazilo dech. O jeho stylu jsme slyšeli jen z klubovky. Vždyť posouzení všech třiceti dalmatinů mu zabralo čtyři hodiny, který rozhodčí by si tohle mohl dovolit na mezinárodce. Dokonce projevil úplně neskutečnou trpělivost u psa, který naprosto odmítal ukázat zuby.

Jak nakonec vše dopadlo? Big Boy jako jediný u psů získal známku výborný. Naše sestřička Hetty měla daleko větší konkurenci. Bohužel souhra okolností zapůsobila, ale přesto získala krásné ohodnocení výborná 3.

 

Rozhodčí: Markus Ameis (D)

Big Boy (Dream Believer Sunset Dalmatian): třída otevřená V1, CAC VDH, CAC DDC, CACIB

Hetty (Dignity of Hettynky Sunset Dalmatian): třída otevřená V3

 

Kompletní výsledky ze stránek DDC zde.

CACIB München 2012

CACIB München 2012:  Big Boy (Dream Believer Sunset Dalmatian) a Hetty (Dignity of Hettynky Sunset Dalmatian)